kućna njega caprice
Sharing is Caring

Kućna njega i što ona sve uključuje

Kućna njega˙( i što ona sve uključuje) kao nastavak na kozmetičke tretmane lica

Kozmetički saloni danas nude široku paletu tretmana za lice. To su tretmani za pomlađivanje lica, lifting, hidrataciju, obnovu kože, osvježenje, anti –age itd. ali vrlo malo se u kozmetičkim salonima govori o važnosti kućne njege kao nastavku i nadopuni kozmetičkom tretmanu. Isto tako vrlo malo kozmetičarki u protokolu svog tretmana lica ima predviđeno vrijeme za savjetovanje klijenta o kućnoj njezi.

Da bi učinkovitost kozmetičkog tretmana bila 100%tna on zahtijeva nadopunu  odnosno pravilnu kućnu njegu. Pod kućnom njegom se podrazumijeva upotreba određenih preparata koji odgovaraju tipu i stanju koze na točno propisani način. To su prvo preparati za jutarnje čišćenje koze lica koji ju pripremaju za nanošenje dnevne njege i make up a.

Drugi preparat za kućnu njegu je dnevna krema koja mora hidratizirati kožu, ali i sadržati uv filter te spf faktor tako da ju ujedno i štiti od negativnih vanjskih utjecaja. Treći u nizu je preparat za večernje čišćenje kože koji ju dubinski čisti i priprema za noćnu njegu. Noćna njega je obično krema ili serum koji hrane kožu, vraćaju joj sjaj i obnavljaju je tokom noći. Sadrže najčešće vitamin c i nazivaju se busterima. Iz svog dugogodišnjeg iskustva mogu posvjedočiti odličnim rezultatima u njezi kože kada klijent surađuje na način da tretmane potkrepljuje mojim savjetima o kućnoj njezi.

Tu se ubrajaju još i savjeti o prehrani i načinu života što itekako utječe na stanje kože. Savjeti o prehrani tkzv. beauty diet vrlo popularna dijeta za ljepotu koja podrazumijeva konzumaciju voća i povrća žarkih boja˙(narančasto, zeleno, crveno, žuto), rajčice, mrkve, paprike, blitve, špinata, dinje itd…isto tako beauty dijeta koja sprečava i usporava starenje kože  savjetuje što manji unos šećera.

Dokazano je da unosom šećera dolazi do procesa glikacije odnosno da se molekule šećera vežu na stanice kolagena i elastina i čine ih manje aktivnim odnosno pokretljivim. Time koža postaje manje elastična i pokazuje znakove starenja (bore). Također je važan i unos dovoljne količine tekućine kako bi se održao pravilan metabolizam u stanicama kože te se spriječila dehidracija.

Kućna njega također podrazumijeva savjete odnosno upute kako nanositi preparate na lice posebno ako se radi o kremama i serumima za lifting kože.

U posljednje vrijeme jako su popularne vježbe za lice koje mogu biti razne varijante joge za lice, vježbe za pomlađivanje ili takozvane push up vježbe. Te su vježbe dobro prihvaćene i žene ih rado izvode kod kuće jer ne zahtijevaju puno vremena a daju dobre rezultate u kratko vrijeme.

Kad razmislimo da je svima jasno ako žele imati lijepo oblikovano i zategnuto tijelo moraju vježbati, onda je logično da za isti efekt na licu moraju vježbati mišiće lica.

Zato današnje kozmetičarke moraju biti educirane o svemu tome kako bi svoje klijente savjetovale, a ne samo „odrađivale“ kozmetičke tretmane.

Jedino takvim cjelovitim pristupom postići će rezultate, a to je lijepa, njegovana koža i zadovoljni klijenti.

Komenatri objave
Kućna njega i što ona sve uključuje

Odgovori